Aardappelwafels met hummus

24 stukjes wafel

200 g gekookte zoete aardappelen
250 ml karnemelk
1 ei
200 g paarse truffelaardappels
1 bakje koriander-limoenhummus
10 g gehakte koriander
1 bakje rodepeperhummus
½ gehakte rode peper

1. Pureer 200 g gekookte zoete aardappelen met 200-250 ml karnemelk en 1 ei.
2. Zeef 150 g patentbloem, 4 g bakingsoda en zout boven een kom.
3. Roer het aardappelmengsel erdoor. Blijf roeren tot een glad beslag.
4. Herhaal het recept met 200 g gekookte paarse truffelaardappels.
5. Vet een wafelijzer in en bak van het zoete aardappelbeslag circa 6 à 8 wafels.
6. Herhaal met het paarse aardappelbeslag.
7. Besmeer de zoete aardappelwafels met koriander-limoenhummus (1 bakje à 200 g) en 10 gram vers gehakte koriander.
8. Besmeer de blauwe wafels met 1 bakje rodepeperhummus (1 bakje à 200 g) gemengd met een ½ gehakte rode peper.
9. Snijd de wafels in stukken en serveer samen op een schaal met de overgebleven hummus erbij.