Aardappelcrêpes met garnalen en dragon

Lunchgerecht voor 4 personen

200 g kruimige aardappel, inblokjes
100 ml slagroom
100 g bloem
150 g eiwit
100 ml melk of water
20 g dragon, fijngehakt
500 g gekookte garnalen
100 g julienne van prei (5 cm), geblancheerd
200 g kleine radijsjes, gehalveerd
½ groene appel, in dunne plakjes
handje verse dragonblaadjes
2 el fijngehakte bieslook
Dressing
50 ml dragon-edik
1 eidooier
1 tl dijonmosterd
½ tl zout
200 ml milde olijfolie
2 el fijngehakte
dragon

1. Breng de aardappel met de slagroom tegen de kook en laat 10 minuten garen op laag vuur. Pureer met een staafmixer samen met de bloem, eiwit, melk en helft van de dragon. Breng op smaak met peper en zout en roer de andere helft van de dragon erdoor.
2. Bak dunne flensjes van het beslag, van circa 20 cm.
3. Meng voor de dressing dragon-edik, eidooier, mosterd en zout en giet er al mixende de olijfolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak en roer de gehakte dragon erdoor.
4. Vouw een flensje dubbel en rol op tot een zakje. Vul het met garnalen, prei, radijs, appel en dragonblaadjes. Bestrooi met fijngehakte bieslook en lepel de dressing erin en eromheen. Serveer twee gevulde flensjes schuin op elkaar.

Kcal per persoon: 880