Aardappel-zuurkoolcrème met paddenstoelen

4 personen

40 g gemengde gedroogde paddenstoelen
200 g bloemige aardappels, geschild en in blokjes
200 g zuurkool
200 g crème fraîche
300 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
1 sjalot, in ringetjes
1 el boter
2 el fijngesneden bieslook
paddenstoelenolie (flesje)

1. Breng 600 ml water aan de kook en doe de gedroogde paddenstoelen erin. Laat een paar uur staan. Controleer even of er geen zand uit de paddenstoelen is gekomen. Schep anders de paddenstoelen in een andere pan en schenk het water er rustig weer bij zodat het zand onderin blijft.
2. Breng het water met de paddenstoelen en de aardappels aan de kook en voeg wat zout toe. Kook tot de aardappels gaar zijn. Voeg de helft van de zuurkool toe en de crème fraîche en stamp alles tot een romige puree. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit de boter en bak de paddenstoelen met de sjalot op hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de aardappel over borden. Verdeel de rest van de zuurkool en de paddenstoelen erover. Garneer met bieslook en besprenkel paddenstoelenolie.

Kcal per persoon: 265